Silkeborg Håndværkerforening ønsker hele Silkeborg tillykke.

Igangsætningen af den længe ventede opførelse af en helt ny Teknisk Skole Silkeborg er en fantastisk nyhed for Ikke blot nuværende og kommende elever og medarbejdere på skolen, men for hele Silkeborg – private borgere og erhvervsliv.

Attraktive, velfungerende og tidsvarende uddannelsesinstitutioner er livsvigtige i dagens Danmark. Behovet for god uddannelse af unge er tårnhøjt og kampen om de unges gunst er hårdere end nogensinde før. Og netop i disse tider, hvor debatten og problematikkerne omkring den vigende tilgang til netop håndværksfagene er højaktuel, vækker beslutningen begejstring i alle afkroge af kommunen.

Også i Silkeborg Håndværkerforening hilses byggeriet velkomment, hvor vi føler os nært tilknyttede til skolen. For mere end 150 år siden var det netop på initiativ fra Silkeborg Håndværkerforening, at skolen fik sin spæde begyndelse. Dengang helt i tidens ånd som en søndagsskole for, som det stod skrevet, “unge og talentfulde lære- og håndværksdrenge i Silkeborg”, men med skiftende tider og en hurtigt voksende popularitet blev søndagsskolen snart til det vi i dag kender som Teknisk Skole Silkeborg, en lokal fast forankret uddannelsesinstitution for unge mennesker med robuste rødder i det håndværksfaglige.

Med igangsættelse af opførelsen, får Teknisk Skole Silkeborg et længe ønsket og tiltrængt løft. Et løft der uden tvivl vil øge interessen for skolens uddannelser – styrke effektivitet og arbejdsmiljø i dagligdagen for alle på den nye skole og tilmed, vil styrke og gavne den ellers vigende prestige og popularitet, som håndværksfagene i dag ganske ulogisk og ufortjent ligger under for. Sidstnævnte er om noget en faktor, som vore mange medlemmer vil drage fordel af.

I en tid hvor manglen på veluddannet arbejdskraft kan blive en reel hæmsko og trussel for vores velfærd, kan vi i Silkeborg Håndværkerforening således ikke være mere tilfredse. Med den nye skoles tilblivelse bliver Silkeborg med ét blevet markant styrket – uddannelsesplatformen udbygget og opdateret for både private og erhvervsliv. En vigtig beslutning for Silkeborg der vil give genklang lokalt og med stribevis af dygtigt uddannede unge, også nationalt og internationalt.

Stort tillykke fra Silkeborg Håndværkerforening, der i spænding ser frem mod det færdige resultat og dermed det allervigtigste: en top moderne og velfungerende erhvervsskole i Silkeborg!

På vegne bestyrelsen for Silkeborg Håndværkerforening.

Ejner Husted, direktør

NHS Maskinfabrik

ebh@nhs-maskinfabrik.dk

 

Kontakt SMV silkeborg

Du kan sende en mail til SMV silkeborgs kasserer via dette link - han er også webmaster på hjemmesiden!