Midnatskoncerten fredag d. 2. december 2022 kl. 23.00 i Silkeborg er lidt speciel fordi traditionen blev startet op af SMVsilkeborg (den gang Silkeborg Håndværkerforening) i 1997 og derfor har 25 års jubilæum i år.
I premiereåret var det også Silkeborg Mandskor som havde påtaget sig opgaven, men gennem de første år var der forskellige kor på opgaven. Dels Silkeborg Motetkor, Sejskoret og Grundfoskoret, samt i 2002 et russisk kor.
Men siden 2006 har det været en klippefast tradition at det er Silkeborg Mandskor som har haft opgaven og således også i år ved jubilæumskoncerten. I år er koret imidlertid udvidet idet enkelte numre synges sammen med otte medlemmer af ungdomskoret fra kirken.
Ved koncerterne har Silkeborg Kirkes organist Karin Viller også spillet med dels under fællessange og dels ved udvalgte numre. Da hun netop i år er fratrådt som organist bliver det i års hendes afløser organist Christian Verdoner Larsen som tager sig af den del.
Koncerten har kun været afholdt andet steds i det år hvor kirken var under ombygning og koncerten blev da afviklet i Mariehøj Kirke. Et enkelt år var det nødvendigt at aflyse på grund af covid-19-pandemien.
Kontakt SMV silkeborg

Du kan sende en mail til SMV silkeborgs kasserer via dette link - han er også webmaster på hjemmesiden!